Strony

wtorek, 26 marca 2013

Ciasteczka marchwiowo - migdałowe

Ciasteczka te są zdrowe, dobrze smakują i szybko się je przygotowuje. Reszta to tylko pieczenie ok 35 minut.



Składniki:
- 300g małych marchewek (ze słoika lub ugotowanych);
- 200g migdałów,
- 50g wiórek kokosowych,
- 2 jajka,
- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego,
- łyżeczka gałki muszkatołowej,
- 2 łyżki oleju kokosowego

Miksujemy marchewki, migdały, wiórki z olejem kokosowym, nie za długo, tak aby pozostały grudki. Do masy dodajemy jajka i gałkę oraz wanilię. Dokładnie mieszamy. Formujemy małe kotleciki. Wkładamy do nagrzanego do około 180C piekarnika na 35 minut.

Całość będzie miała 1762 kcal; wychodzi ok. 8 porcji, każda po 220 kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz